El govern català descarta les sancions proposades per Junts a empreses que van marxar el 2017

La portaveu Plaja també desmarca l'executiu de Pimec, que proposa incentivar el retorn de les seus socials

Reunió del Consell Executiu del 9 de gener del 2024

El Govern de la Generalitat ha manifestat aquest dimarts el seu rebuig a la proposta de Junts de sancionar les empreses que van traslladar fora de Catalunya les seves seus socials el 2017 i ara no vulguin tornar, i també la possibilitat d’incentivar-ne el retorn, plantejada per la patronal Pimec.

En la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Consell Executiu, la portaveu Patrícia Plaja ha argumentat que si oferissin un incentiu s’estaria “penalitzant les empreses que es van mantenir” a Catalunya, difon l’ACN.

“No, rotundament no”, ha conclòs Plaja sobre si el Govern de Pere Aragonès es planteja incentivar les empreses perquè retornin la seu social a Catalunya o sancionar aquelles que van marxar i decideixin mantenir-la fora.

La portaveu ha destacat que Catalunya ha batut rècords d’inversió estrangera i ha manifestat que la “lògica” indica que la seu ha d’estar allà on les empreses tinguin els seus equips directius.

El portaveu de Junts, Josep Rius, havia proposat avui que, després d’incentivar les empreses, se sancionin les que no vulguin tornar, i s’incentivin amb mesures fiscals les que estiguin a Catalunya. Pimec, per la seva part, ha defensat un retorn incentivat “amb la voluntat d’acabar amb el dúmping fiscal i afavorir el retorn de les empreses”.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari