Junts insisteix en el ‘no’ als decrets i reclama al govern central que els presenti “acordats”

Josep Rius critica la "dilatació" de l'amnistia, l'"agreujament de l'infrafinançament" i l'afectació de competències

    El portaveu de Junts, Josep Rius, en roda de premsa (ACN)

    Junts per Catalunya no es mou del seu no als tres decrets del govern de Pedro Sánchez que es votaran aquest dimecres al Congrés dels Diputats. Així ho ha reiterat aquest dilluns el portaveu del partit, Josep Rius, que ha instat el PSOE a retirar les normes i tornar-les a presentar “acordades” amb Junts. “El PSOE ha de tenir clar que Junts no ha signat un acord de legislatura i que només hi haurà estabilitat si hi ha avenços en l’eix nacional i l’eix social”, ha advertit Rius.

    “A hores d’ara, dimecres, Junts votarà en contra dels reials decrets”, ha anunciat el portaveu de Junts en una roda de premsa, després de l’executiva del partit. Rius ha argumentat el rebuig als decrets tot assenyalant que “agreugen l’infrafinançament, impliquen retallada de competències i posen en perill l’aplicació de la llei d’amnistia”, i s’ha mostrat “sorprès pel silenci del govern” de Pere Aragonès respecte a les “afectacions a l’autogovern de Catalunya”. A més, respecte a l’amnistia, Rius ha assenyalat que “no es pot posar en safata cap escletxa a la cúpula judicial”.

    Per tot això, el portaveu del partit postconvergent ha proposat al govern central que “retiri aquests tres decrets i els torni a presentar negociats i acordats amb Junts i amb un decret per a cada temàtica”. En aquest sentit, Rius ha assegurat que des de Junts estan “a favor de bona part” de les mesures, però reclamen separar-les per àmbits.

    (Visited 45 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari