Els comuns troben “irresponsable” que Junts tombi el decret ómnibus

Mena insta Aragonès a triar soci pels pressupostos: una "força progressista" o "projectes fracassats com els de Junts"

    El portaveu de Catalunya En Comú, Joan Mena, en roda de premsa aquest dilluns (ACN)

    Per als comuns, el decret òmnibus que es votaran aquesta setmana al Congrés dels Diputats no només “no afecten” la llei d’amnistia, sinó que li “dona seguretat jurídica”. Així ho ha defensat aquest dilluns el portaveu de Catalunya En Comú, Joan Mena, que ha avisat Junts per Catalunya que seria una “irresponsabilitat” que tombessin una norma “que suposa avenços des del punt de vista social” i que ho fessin “amb una justificació que no s’aguanta”. En aquest sentit, el dirigent dels comuns ha assegurat que l’article que qüestiona la formació de Carles Puigdemont “no comporta cap canvi”, sinó que “l’únic que fa és establir una cosa que ja es feia amb regularitat fins ara”.

    Des de Junts posen el focus en una reforma de la llei d’enjudiciament criminal (Lecrim) inclosa en el decret, per la qual les causes judicials quedarien paralitzades quan un magistrat plantegés una qüestió prejudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). Això, segons el partit de Puigdemont, obstaculitzaria l’aplicació de la llei d’amnistia un cop aprovada. A més, detecten altres qüestions que “afecten l’autogovern”.

    Pressupostos

    Pel que fa als pressupostos de la Generalitat per al 2024, Joan Mena ha assenyalat la “incoherència” del Govern de Pere Aragonès, “perquè posa pressa a les forces polítiques, però demostra certa passivitat en les negociacions”. En aquest sentit, ha assenyalat que estan com van acabar l’any 2023, “amb els mateixos dubtes”. Encara sobre els comptes, el portaveu dels comuns ha sostingut que “ERC ha de triar entre una força progressista”, com els comuns, o “continuar amb projectes que s’han demostrat fracassat com els que planteja Junts per Catalunya”.

    (Visited 41 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari