Montero acusa el PP de posar condicions als decrets llei com a “justificació per votar-hi no”

La vicepresidenta diu que cada mesura que porta el govern al Congrés demana "paciència"

    La ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero

    La vicepresidenta primera i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha admès aquest dilluns que cada mesura que porta el govern espanyol al Congrés demana “paciència” i ha ressaltat que actualment s’estan negociant els decrets llei anticrisi amb tots els grups, també amb Junts, que va avançar el seu rebuig la setmana passada.

    Pel que fa a les condicions expressades pel PP a canvi de secundar les mesures, Montero ha afirmat que són una “justificació per votar-hi no”. Els populars han demanat rebaixes a l’IRPF i l’IVA dels aliments i l’energia a canvi de fer costat aquests dimecres als decrets de l’executiu. “Són més a l’excusa que a una oferta real de negociació”, ha assegurat en declaracions a TVE recollides per l’ACN.

    En el cas de Junts, Montero ha assegurat que “tots els partits fan valer els seus vots i la seva marca”, i ha afegit que vol “marcar diferència” amb altres grups polítics com ERC, malgrat que no està en un escenari electoral tan immediat com altres formacions, que es juguen els resultats en comicis com les eleccions gallegues del febrer. “Això està present”, ha ressaltat la ministra.

    Pel que fa a Podem, que també s’ha mostrat reticent a la proposta de l’executiu amb el subsidi d’atur, Montero ha indicat que la proposta del PSOE i Sumar ve d’una “exigència d’Europa” per accedir als fons Next Generation. “Podem continua parlant de retallades, cosa que nosaltres neguem”, ha apuntat abans de dir que també negocien amb la formació que encapçala l’exministra Ione Belarra.

    (Visited 41 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari