La CGT manté les vagues a H&M per la negativa de la multinacional a negociar

El sindicat convoca set jornades d'aturades de 24 hores i una concentració a la botiga del passeig de Gràcia aquest dijous

  Manifestació de la CGT davant la botiga d'H&M al passeig de Gràcia de Barcelona (cedida CGT)

  La CGT ha convocat una concentració a la botiga d’H&M del passeig de Gràcia de Barcelona aquest dijous, 9 de novembre, a les 9:30, coincidint amb el llançament de la col·lecció exclusiva de  la multinacional en col·laboració amb Paco Rabanne. En un comunicat, el sindicat explica que la mediació entre el comitè de vaga i l’empresa ha acabat “sense acord entre les parts”, de manera que els treballadors han decidit mantenir les aturades.

  “H&M no vol negociar”, assegura la CGT, que lamenta “la nul·la intenció” de la multinacional per arribar a un acord “davant d’un conflicte laboral encallat”. De fet, el sindicat va demanar que H&M assumís alguna reivindicació de la plantilla a canvi de suspendre els primers dies de vaga mentre duressin les negociacions, però l’empresa “va oferir dues mesures menors relatives a la política de treball a distància, sense impacte en la plantilla, i sense cap esforç econòmic per part seva”. 

  La decisió d’H&M no fa més que atiar el foc i aboca irremeiablement a una escalada” del conflicte laboral, assenyala la CGT, que demana negociar un total de 54 mesures que contemplen, entre d’altres, millores salarials; el reconeixement de les categories professionals, l’eliminació dels contractes temporals, l’augment d’hores complementàries i millores en la conciliació.

  “La prioritat de la patronal és congelar salaris i retallar beneficis, i a qui no li agradi, aquí té la porta. Per part nostra, des de la CGT, esperem retornar la dignitat al nostre lloc de treball amb la convocatòria de set jornades de vaga de 24 hores en les dates més importants de beneficis per a H&M”, conclou el sindicat.

  (Visited 24 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari