Clima de bona entesa entre els dos presidents

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el del govern central, Pedro Sánchez, es van trobar dijous passat al Palau de la Generalitat per reprendre els contactes institucionals després de les eleccions del juliol i la investidura del novembre passar. Lluny d’altres àpoques, on reunions semblants anaven carregades de preparatius per separat, d’hostilitats en les formes i els discursos i de desconfiances mútues entre els equips de Moncloa i Palau, aquest cop la trobada va ser pròpia de dos socis ben avinguts, de dos presidents que se saben que es necessiten i que es reconeixen com a interlocutors.

La tranquil·litat que es va respirar a l’escenari de la trobada contrastava, i molt, amb la tensió de reunions anteriors amb el president Quim Torra o fins i tot l’última amb Aragonès. Queden enrere els enfrontaments per les banderes, rebudes protocol·làries, les flors del fons o qui acompanya a qui en entrar. El clima de serenor abans, durant i després de la reunió combinava perfectament amb els discursos dels presidents, que van aprofitar les rodes de premsa per escenificar un bon clima i una relativa entesa entre tots dos. Fins i tot en acabar la trobada, Palau i Moncloa van emetre un comunicat conjunt amb els acords assolits.

(Visited 91 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari