Vaga indefinida de tècnics sanitaris per les desigualtats laborals i econòmiques

El col·lectiu ha convocat una manifestació el 30 de desembre a Barcelona, però les aturades començaran el 8 de gener

Manifestació convocada pel sindicat Infermeres (Laura Fíguls, ACN)

La Federació de Tècnics i Professionals de la Sanitat (FTPS), i els sindicats membres, el Sindicat de Tècnics d’Infermeria (SAE) i el Sindicat Estatal de Tècnics Superiors Sanitaris (SIETeSS), han anunciat una vaga indefinida a partir del 8 de gener. Segons han explicat, el col·lectiu es mobilitzarà contra el “maltractament” i la inactivitat del Departament de Salut i l’Institut Català de la Salut (ICS) a l’hora de resoldre les desigualtats laborals i econòmiques que pateix. Per tot això, han convocat una manifestació el 30 de desembre a Barcelona.

“La situació actual és un reflex del desinterès cap a uns treballadors sanitaris essencials per al diagnòstic, seguiment i tractament dels pacients, així com per als qui presten cures fonamentals”, han indicat els sindicats. Els representants dels treballadors han explicat que la decisió s’ha pres després que l’ICS hagi traslladat als afectats que les millores retributives sol·licitades no podrien dur-se a terme perquè l’acord està tancat.

“No entenem per què es va signar un acord que deixa de banda part dels professionals sanitaris, per això, davant la seva falta d’actuació, no ens deixa cap altra opció que paralitzar la sanitat catalana amb una vaga indefinida a partir del proper 8 de gener” , han sentenciat els sindicats.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari