Cuerpo promet responsabilitat fiscal i “continuïtat” en la política econòmica del govern central

El nou ministre d'Economia aposta per reduir el deute i el dèficit d'una manera "creïble i decidida"

    El nou ministre d'Economia, Carlos Cuerpo, jura el càrrec (La Moncloa)

    El nou ministre d’Economia, Carlos Cuerpo, ha anticipat aquest divendres que vol imprimir un perfil de “continuïtat” a la política desenvolupada fins ara en aquesta cartera per la ja exvicepresidenta Nadia Calviño. En un discurs durant la presa de possessió del càrrec, Cuerpo ha promès mantenir l’esforç per reduir el deute i el dèficit d’una manera “creïble i decidida”. A parer seu, això permetrà generar un nou matalàs per a crisis futures, mantenir l’esforç inversor de l’administració i conservar la confiança dels mercats i els inversors. Cuerpo, que ha apostat per governar l’economia amb “cor, cap, esforç i sacrifici”, ha defensat també actuar amb “rigor tècnic” i “guant de seda”.

    Per al ministre, la “responsabilitat fiscal” serà un dels pilars del seu pas pel Ministeri d’Economia. En aquest sentit, ha defensat que aquest “compromís” i les perspectives de creixement econòmic permetran mantenir el suport dels mercats en un moment marcat per la nova disciplina fiscal defensada per les institucions europees.

    Segons Cuerpo, la política econòmica és “decisiva” i influeix en la vida de la població en un entorn “cada cop més complex”. “Fem-ho sempre tenint en compte el gran objectiu al mitjà termini que és aconseguir la plena ocupació”, ha ressaltat en un acte en presència de Calviño i de la nova vicepresidenta primera del govern, María Jesús Montero. “No ens podem permetre fallar”, ha conclòs.

    Al seu torn, la ministra sortint, Calviño, ha manifestat que marxa “amb la sensació de missió complida i la tranquil·litat que deixo el testimoni a dues persones extraordinàries”. Segons ha dit, amb Montero han aconseguit deixar enrere la “llegenda urbana” que els ministres d’Economia i Hisenda no es porten bé. Sobre Cuerpo, Calviño ha ressaltat que ha sigut el seu “company inseparable” en batalles a organismes com el Fons Monetari Internacional (FMI) o el G20. “El teu nomenament transmet confiança als mercats, als nostres socis a tot el món, a les institucions, als agents socials i a tots els espanyols”, ha conclòs.

    (Visited 43 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari