El govern central aprova la modificació legal que desbloqueja el conveni de la B-40 amb la Generalitat

Territori espera rebre una nova proposta de conveni, però descarta que se signi abans d'acabar l’any

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente (ACN)

El govern central ha aprovat per decret la modificació legal que permetrà a la Generalitat encarregar-se de les obres de la Ronda Nord. El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica aquest dijous que l’executiu català podrà “licitar, contractar, efectuar el seguiment i supervisar” les obres de la Ronda Nord. A més, també es preveu que, en el marc del futur conveni, es pugui fer un “desemborsament anticipat de les aportacions a la Generalitat”. Aquest decret desencalla el bloqueig al conveni de la B-40, un compromís entre el PSC i ERC per als pressupostos que s’hauria d’haver segellat abans del 31 de març.

La modificació legal -aprovada en el decret òmnibus de l’últim Consell de Ministres de l’any- permetria ara al Ministeri de Transports i al Departament Territori de la Generalitat signar el conveni per a la Ronda Nord. El departament, que lidera la consellera Ester Capella, espera rebre el nou document, però recorda que és tècnicament impossible que es pugui analitzar i signar abans que acabi aquest any. De fet, el compromís entre totes dues parts és que el conveni s’aprovi, també, al Consell de Ministres i al Consell Executiu de la Generalitat.

El canvi legislatiu aprovat és, segons publica el BOE, per “agilitzar la licitació i execució de determinades infraestructures viàries a Catalunya”, i no només fa referència a les obres per “donar continuïtat al corredor de la B-40 ja construït a Terrassa i que configurin la Ronda Nord dels sistemes urbans de Terrassa, Sabadell i Castellar del Vallès”, sinó també a les obres per al carril bus a l’entrada de Barcelona per la B-23, així com les obres de millora dels elements funcionals existents en aquesta mateixa via entre Barcelona i Sant Feliu de Llobregat.

Amb el canvi legal, el govern català podrà “licitar, contractar, fer el seguiment i supervisar tant les obres com les assistències tècniques que hi estiguin vinculades” i “licitar i contractar els estudis i projectes que siguin precisos per a la posterior execució de les obres”. A més, també podrà ocupar-se de “fer les expropiacions necessàries per executar les obres”, tot i que serà el govern central el que haurà d’aprovar aquests estudis i projectes.

(Visited 82 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari