La Generalitat culpa el govern central que la B-40 i l’aeroport estiguin paralitzats

Malgrat les crítiques que ha rebut l'executiu català, Plaja creu que l'acord pels comptes del 2024 "és més que possible"

    La portaveu del govern català, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu (ACN)

    La portaveu del Govern de la Generalitat, Patrícia Plaja, ha respost aquest dimarts a les crítiques que l’executiu català ha rebut per part de socialistes i comuns, que l’han acusat d’incomplir els pactes assolits per als comptes del 2023 i amenacen de no donar suport als pressupostos de l’any vinent. En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, Plaja ha replicat el PSC que hi ha carpetes paralitzades per culpa del govern central.

    “Hi ha projectes que no depenen només d’una voluntat política”, ha afirmat la portaveu de l’executiu català, que ha destacat que “falten informes” sobre el complex del Hard Rock, que la B-40 “està aturada per part del Ministeri” i que la remodelació de l’Aeroport del Prat s’ha de tractar en una comissió encara no constituïda arran del canvi en el govern central i de ministre. En aquest sentit, Plaja ha defensat que “el Govern compleix sempre”, però que cal que “es compleixin les condicions amb què es van acordar” aquests projectes. Pel que fa al Hard Rock, per exemple, ha assenyalat que ha de “complir tots els requisits tècnics i legals” i que si no és així, no es farà.

    No obstant això, la portaveu del Govern de la Generalitat ha allargat la mà als socialistes, als comuns i també a Junts i la CUP per abordar els comptes de l’any vinent, i ha considerat que “l’acord és més que possible”. També ha admès, però, que caldrà temps per “arribar a un punt en què tothom se senti còmode i representat”.

    (Visited 49 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari