El PSOE escurça les distàncies amb el PP al baròmetre del CIS

Sumar es manté en el tercer lloc, Vox va a la baixa (8,5%) i ERC continua per sobre de Junts

El president del Govern d'Espanya i líder del PSOE, Pedro Sánchez, en el míting socialista a Madrid
El president del Govern d'Espanya i líder del PSOE, Pedro Sánchez, en el míting socialista a Madrid.

El baròmetre del CIS del desembre reflecteix que el PSOE retalla fins als 1,4 punts la distància que el separava del PP. Els populars continuen com a formació amb més estimació de vot amb el 33,2%, set dècimes menys que al novembre, mentre que el PSOE se situa en segona posició amb el 31,8%, cinc dècimes més que ara fa un mes. La distància entre les dues formacions fa un mes era de 2,6 punts.

Sumar continua en tercera posició amb l’11,8% d’estimació de vot, igual que fa un mes, mentre que Vox obtindria el 8,5% dels vots, 1,5 punts menys que al novembre. ERC es manté en cinquena posició amb els mateixos 1,9 punts d’estimació de vot que tenia, i Junts en la sisena amb 1,3 punts, una dècima menys que fa un mes.

Segons el baròmetre, Bildu es quedaria amb 1,1 punts, dues dècimes menys que fa un mes, i el PNB amb el 0,9% dels vots, igual que al novembre.

Quant a la valoració dels líders, cap aprova. La més ben valorada és la líder de Sumar i vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, amb un 4,46, seguida del president espanyol, Pedro Sánchez, amb un 4,29, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, amb un 4,14. El líder de Vox, Santiago Abascal, és el pitjor valorat amb un 2,78.

Pel que fa a la preferència sobre qui ha de ser president del govern, Sánchez encara destaca amb el 27,9% del total de les respostes, a 11,4 punts de Feijóo, que es queda amb el 16,5%. Díaz queda tercera amb el 8,5% i Isabel Díaz Ayuso, la presidenta madrilenya, és quarta amb el 5,3%. Tanca la llista Abascal amb el 4,6%.

Els principals problemes dels ciutadans, segons aquesta enquesta, continuen sent la crisi econòmica (39%), la sanitat (17,2%) i la qualitat de l’ocupació (15,5%).

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari