La Generalitat pacta amb l’Estat una transferència de 1.600 MEUR per finançar els Mossos d’Esquadra fins al 2030

L'acord comportarà un increment d'uns 3.000 efectius de la policia catalana en els pròxims anys

Cotxe dels Mossos d'Esquadra (Albert Segura Lorrio, ACN)

La Generalitat de Catalunya i l’Estat han signat un acord per finançar el desplegament del cos de Mossos d’Esquadra fins a l’any 2030 que es concretarà amb una transferència de 1.600 milions d’euros per a tot el període, 93,5 milions dels quals s’abonaran el 2024.

La consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, ha dit que el pacte “blinda el finançament” del cos en els pròxims set anys. Mas ha dit que “amb aquesta mesura, veiem com comencen a fer-se tangibles els acords d’investidura assolits entre ERC i el PSOE”, que ha definit el pacte com “un èxit”.

L’acord preveu un creixement d’uns 3.000 efectius des d’ara fins al 2030 per assolir els 22.000 policies. El pacte pren com a referència els 18.544 agents certificats a la Junta de Seguretat del 2021. El text s’ha firmat a la Comissió Mixta d’Afers Econòmics i Fiscals Estat-Generalitat (CMAEF).

D’altra banda, la comissió també ha valorat l’acord per a equiparar les condicions de jubilació anticipada dels Mossos i de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat. Segons ha detallat Mas, la partida per finançar aquest concepte s’elevarà fins als 46 milions d’euros a l’any.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari