Sant Fruitós de Bages aparca un equipament esportiu per un encariment de gairebé 1,3 milions

L'empresa adjudicatària va xifrar l'obra en 3,7 milions, però ara no manté el cost

Escola Pla del Puig de Sant Fruitós de Bages

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha proposat la rescissió amistosa de les obres de construcció del nou pavelló i gimnàs de l’escola Pla del Puig per “l’elevat cost” dels treballs que ha presentat l’empresa guanyadora del concurs públic, un cop aquesta ha acabat el projecte executiu, recull l’ACN.

El concurs preveia que la constructora que executés les obres del pavelló també seria l’encarregada de fer el projecte tècnic. L’empresa guanyadora va fer una oferta de construcció per un import de 3,7 milions d’euros, una xifra que, un cop redactat el projecte executiu, ha assegurat que no pot mantenir, i l’ha elevat a 5 milions, el què suposa un “diferencial inassumible pel mateix contracte, així com per les arques municipals”, segons el consistori.

Davant d’aquesta situació, el govern local s’ha reunit aquesta setmana amb representants de l’escola, de les famílies i de l’Associació Sant Fruitós d’Esports (ASFE) i amb la majoria dels grups a l’oposició. En un comunicat, l’equip de govern ha assegurat que, amb el vistiplau dels diferents agents implicats, s’ha decidit proposar la resolució de forma amistosa.

Es vol evitar, segons es diu, obrir un procés judicial i que els terrenys on s’ha de construir l’equipament quedin inhàbils fins a la resolució d’aquest, “un període que podria ser llarg i que endarreriria la construcció d’aquest equipament tan necessari”, afegeix la mateixa informació.

Per aquest motiu s’ha acceptat el projecte redactat per l’empresa, en farà el seu pagament i resoldrà la part del contracte per a l’execució de les obres. Així mateix, l’equip de govern s’ha compromès a reformular el projecte per fer-lo viable alhora que buscaran noves fies de finançament, com ara recórrer a la Generalitat i la Diputació de Barcelona.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari