Sánchez i Puigdemont es reuniran “com cal” per aprofundir en la resolució del conflicte

Jordi Turull ha avançat que serà una trobada entre "dos lideratges", sense mediador

  Carles Puigdemont i Pedro Sánchez

  El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha avançat en una entrevista a RTVE que hi haurà una reunió “com cal” entre l’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont i el president del govern central, Pedro Sánchez, “per parlar de la negociació i aprofundir en la resolució del conflicte”. Turull ha explicat que no hi haurà mediador i que serà una trobada, encara sense data, entre “dos lideratges”.

  “El que s’ha convingut és que hi hagi una trobada com cal, l’estona que calgui. Es tracta de normalitzar unes relacions i una negociació que des del 2017 no ha estat possible fruit de la repressió”, ha afegit el secretari general de Junts.

  Precisament, Puigdemont i Sánchez van coincidir aquest dimecres al Parlament Europeu i es van interpel·lar en públic, però no es van saludar ni reunir. Segons Turull, no va haver trobada entre Puigdemont i Sánchez perquè “el que estem fent no va de fotografies” sinó de resoldre el conflicte polític.

  “Volem negociar com cal entre dues nacions. Posem aquestes condicions i no diem que la nostra prioritat és salvar Espanya de l’extrema dreta. Ens vam presentar a les eleccions perquè els nostres vots fossin útils per resoldre el conflicte polític”, ha afirmat Turull.

  El secretari general de Junts també ha carregat contra la taula de diàleg d’ERC de la passada legislatura, i ha considerat que fa “llàstima” perquè “no ha servit per a res”. Turull ha admès que ell es va beneficiar dels indults, però ha remarcat que “ara es parla de l’amnistia”.

  (Visited 91 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari