Sánchez insta Puigdemont a continuar treballant “per la via del diàleg, la negociació i la Constitució”

El president del govern central defensa l'amnistia com a "via per superar el conflicte" i "normalitzar" la situació a Catalunya

    El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, compareix a l'Eurocambra (Parlament Europeu)

    El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha apel·lat aquest dimecres directament a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont en el debat al Parlament Europeu sobre la presidència espanyola del Consell de la Unió Europea (UE). En el discurs final després de les intervencions dels eurodiputats, Sánchez ha respost l’advertència de Puigdemont sobre les conseqüències d’incomplir els pactes amb Junts per a la investidura del socialista, i l’ha instat a continuar treballant “per la via del diàleg, la negociació i la Constitució”.

    “És a les nostres mans aconseguir-ho”, ha dit el president espanyol al dirigent de Junts, “i jo crec que la llei d’amnistia és un pas important en la bona direcció, una llei a què dona suport una àmplia majoria dels nostres ciutadans”, ha afegit. De fet, Sánchez ha defensat la mesura de gràcia com a “via per superar el conflicte”, i ha reivindicat que l’amnistia “apuntala” el “noble objectiu” de “normalitzar” la situació a Catalunya.

    En la seva intervenció, Sánchez ha criticat els atacs “erronis i maliciosos” contra l’Estat de dret, que ha defensat que és “robust”. “Espanya és una de les democràcies més plenes del món”, ha reivindicat el líder de l’executiu espanyol, que també s’ha dirigit directament al líder del Partit Popular Europeu, Manfred Weber, després de les seves crítiques a l’amnistia. “El que amenaça la democràcia no és l’aposta pel retrobament i la superació dels contenciosos polítics, sinó l’avenç de l’extrema dreta”, ha dit a Sánchez a Weber, tot preguntant-li si “sap qui és realment l’aliat del PP” i “què pensa de Vox”.

    Sánchez també ha indicat que promourà l’ús de les llengües cooficials, després dels retrets de Junts i ERC per l’estancament de la petició d’oficialitat del català.

    (Visited 55 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari