Com ‘defensa’ Josep Rull l’herència convergent en Educació?

Josep Rull
Josep Rull

L’exconseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull és una de les figures públiques que han carregat contra ERC pels mals resultats dels alumnes catalans en el darrer informe PISA.

“Primer, els culpables foren els immigrants. Ara, el govern de fa 10 anys. Tenir la conselleria d’Educació des del 2018 no ha influït en res. Deu ser que responsabilitat i autoexigència ja no figuren als plans d’estudi…”, ha escrit en el seu compte a X.

Quan un usuari de la mateixa xarxa social ha recordat a Rull les retallades aplicades pel govern d’Artur Mas, tractant els convergents de “falsos” i “mentiders”, Rull ha reaccionat amb una resposta evasiva i irònica no exempta de mala bava.

“D’acord, home entranyable. Un consell de convergent malvat: canvia el teu estat”, li ha recomanat referint-se al comentari amb què X permet a cada usuari presentar-se, abans d’indicar-li que “En lloc de «Perquè tot està en anglès?» posa-hi «Per què tot està en anglès?» Abraçada!”.

Abans, Rull havia difós un missatge amb què l’exconsellera Meritxell Ruiz, en resposta a una periodista i citant dades del Departament d’Educació, indica que “amb la redistribució feta els darrers anys, el % d’alumnat vulnerable a la pública i a la concertada és equivalent, de 14,59% i de 14,01%”.

A més, l’exconseller s’ha fet ressò un vídeo amb fragments d’una entrevista a l’Ara on Irene Rigau, predecessora de Ruiz i consellera quan el govern Mas va aplicar les retallades parla, entre altres temes, de l’existència d’una “mentalitat molt generalitzada que el nen no s’ha d’esforçar”, i considera que el “sistema està desorientat”.

(Visited 206 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari