Suècia troba massa cara l’oficialitat del català a la UE

Finlàndia s'alinea amb la reivindicació catalana, però vol "clarificacions"

La ministra d'Exteriors sueca, Jessika Roswall

Suècia troba que l’oficialitat del català a la Unió Europea, discutida novament aquest dimarts a Brussel·les, és massa costosa. “Hem vist les estimacions i són molts diners”, ha apuntat aquest dimarts la ministra d’Exteriors sueca, Jessika Roswall, després que la Comissió Europea xifrés en 132 milions d’euros els costos de fer oficials el català, el basc i el gallec.

Per la seva banda, el ministre d’Exteriors finlandès, Anders Adlercreutz, ha defensat la diversitat lingüística a la Unió com una qüestió on “cal avançar”, i també la reivindicació de la llengua catalana. No obstant això, ha reconegut que encara hi ha coses que s’han de “clarificar” per veure les implicacions que pot tenir l’oficialitat en el futur, difon l’ACN.

A banda de Suècia i Finlàndia, també ha fet referència al tema Letònia, que en una reunió a l’octubre va apuntar que l’oficialitat de les tres llengües no era una qüestió prioritària. En aquesta ocasió, el ministre d’Exteriors letó, Arturs Krisjanis, s’ha limitat a dir que està disposat a escoltar i que veurà com avança la discussió d’aquest dimarts.

Més enllà dels costos vinculats a la proposta, basats en càlculs fets per a la inclusió del gaèlic l’any 2015, Espanya ja ha assegurat en nombroses ocasions que es faria càrrec de la despesa.

(Visited 85 times, 1 visits today)

avui destaquem

2 comentaris a “Suècia troba massa cara l’oficialitat del català a la UE”

  1. Solo en Catalunya ya hay unos 6m que lo hablan. Entre Castelló/Valencia/Alicante, partes de Aragón y alguna zona de Murcia y las Baleares, salen incluso más de 4m que lo hablan. Añade Andorra y sur de Francia. Y una ciudad en Cerdeña. Otra cosa es que lo utilicen siempre.

    Respon

Feu un comentari