Espanya diu que conversa amb Bèlgica perquè l’oficialitat del català segueixi a l’agenda del Consell de la UE

El secretari d'Estat per la UE reivindica el "compromís" dels estats perquè la proposta tiri endavant

El secretari d'Estat per la UE, Pascual Navarro

Foto: ACN, Albert Cadanet

El Govern d’Espanya ha informat aquest dimarts que ja ha tingut converses amb Bèlgica, que ostentarà la pròxima presidència del Consell de la Unió Europea, per mantenir l’oficialitat del català, el basc i el gallec com a proposta en l’agenda. El secretari d’Estat per la UE, Pascual Navarro, ho ha explicat als mitjans de comunicació abans del Consell d’Afers Generals que se celebra a Brussel·les, recull l’ACN.

“Per descomptat [que hem parlat]”, ha afirmat Navarro després de ser preguntat si Espanya havia traslladat la qüestió a Bèlgica. En aquest sentit, el secretari d’Estat per la UE ha remarcat que els treballs per modificar el règim lingüístic comunitari “continuaran” i ha reivindicat el “compromís” dels estats membres perquè la proposta tiri endavant.

En la mateixa compareixença, ha destacat els avenços que s’han aconseguit durant l’últim mes, com per exemple l’informe preliminar de costos elaborat per la Comissió Europea, afegeix la mateixa informació. No obstant això, també ha apuntat que l’oficialitat de les tres llengües no s’ha portat a votació perquè els treballs “no han avançat prou”.

Navarro també ha defensat que el cas del català, el basc i el gallec no generarà un precedent en altres estats membres i ha reiterat que el camí cap a l’oficialitat “continuarà”.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari