La Mesa del Senat demana un informe al CGPJ sobre la constitucionalitat de la llei d’amnistia

L'òrgan de govern de la cambra alta accedeix a la petició de Vox, que busca aturar la tramitació de la norma

  Reunió de la Mesa del Senat (@Senadoesp)

  La Mesa del Senat –on el PP té majoria absoluta- ha acordat sol·licitar al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) un informe sobre la llei d’amnistia “amb relació a la constitucionalitat i viabilitat de la tramitació de la proposició de llei”. La Mesa ha adoptat la decisió fruit d’una petició de Vox, que igual que el PP busca frenar o endarrerir l’entrada en vigor de la norma.

  L’amnistia començarà a tramitar-se al Congrés dels Diputats, on aquest dimarts es debatrà la presa en consideració, i no arribarà al Senat fins a finals de desembre o principis del 2024. Fins ara, la Mesa del Senat mai ha inadmès a tràmit una proposició de llei que arriba des del Congrés, i no està clar si ho podria fer en aquesta ocasió basant-se en l’informe del CGPJ, on hi ha majoria conservadora fruit del bloqueig en la renovació de l’òrgan judicial.

  La jurisprudència del Tribunal Constitucional estableix que només es podria aturar una llei partint d’informes que apuntin a defectes de forma o a senyals d’inconstitucionalitat, i en aquesta ocasió els lletrats del Congrés ja han avalat que la normativa no té aparença d’incomplir la Constitució.

  (Visited 34 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari