El PP aprova una reforma del reglament del Senat per endarrerir l’amnistia

El PSOE sosté que la mesura és inconstitucional i anuncia que recorrerà al TC

La senadora del PP Luisa Fernanda Rudy

El PP ha tirat endavant aquest dimarts una reforma del reglament del Senat per poder endarrerir l’aprovació de la llei d’amnistia acordada pel PSOE i Junts. Els populars han fet valer la seva majoria absoluta en el ple de la cambra alta i han aconseguit l’aprovació, per 147 vots a favor i 116 en contra, del canvi del reglament, que també ha rebut els vots a favor de Vox i UPN.

La reforma, que afecta els articles 133 i 182, permet al Senat decidir si una proposició de llei procedent del Congrés, com és el cas de la llei d’amnistia, es tramita pel procediment urgent, per al qual hi ha un termini de 20 dies, o per la via ordinària.

El PSOE ha anunciat que presentarà un recurs al Tribunal Constitucional (TC) contra la reforma del reglament, que considera inconstitucional, el mateix que altres grups parlamentaris de l’esquerra.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari