Podemos trenca amb Sumar al Congrés

El portaveu morat, Javier Sánchez Serna, afirma que no "poden fer política" en la coalició liderada per Yolanda Díaz

Javier Sánchez Serna

La direcció de Podemos ha decidit que els seus cinc representants al Congrés dels Diputats abandonin el grup parlamentari de Sumar i passin al grup mixt, on hi ha els diputats del BNG, Coalición Canaria i UPN

El portaveu morat i diputat, Javier Sánchez Serna, ha anunciat aquest dimarts la decisió, coneguda després de setmanes de friccions mantingudes entre Podemos i Sumar, la coalició encapçalada per la vicepresidenta del Govern Yolanda Díaz, que es van evidenciar sobretot a partir de l’exclusió d’Irene Montero, l’anterior ministra d’Igualtat, de les llistes electorals.

Sánchez Serna ha dit que no poden fer política en el grup de Sumar, en referència a la presentació de proposicions de llei i a les intervencions, i ha lamentat que les regles “no són iguals per a tothom”.

Entre els cinc representants de Podemos que passen al grup mixt hi ha el mateix Sánchez Serna, l’exministra i secretària general del partit, Ione Belarra, i l’exsecretària d’Estat i responsable d’organització, Lilith Verstrynge.

Podemos va rebutjar tenir cap representant al nou executiu de Pedro Sánchez després de la negativa dels socis de govern a mantenir Montero a Igualtat, i ha reiterat que el PSOE i Sumar van decidir fer fora Podemos del govern.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari