El PSC demana al govern una reacció a la davallada de l’informe PISA

Alícia Romero allarga la mà al president Pere Aragonès per fer "reformes urgents" en educació

La portaveu del PSC al Parlament de Catalunya, Alícia Romero

Foto: ACN, Francesc Voltas

La portaveu del PSC al Parlament de Catalunya, Alícia Romero, ha demanat al Govern de la Generalitat que expliqui quin és el seu pla davant l’empitjorament de les dades de l’informe PISA, que ha considerat “esfereïdores”.

“L’educació entra en crisi”, ha afirmat en roda de premsa des de la cambra catalana, on també ha destacat que les dades són “molt dolentes” i ha remarcat que són els “pitjors resultats” de la història a Catalunya.

La portaveu socialista ha manifestat que el seu partit està disposat a donar suport a l’executiu de Pere Aragonès per fer “algunes reformes” que “s’han de fer ja”, i li ha demanat que deixi d’anar sol.

Els resultats de l’informe PISA 2022, coneguts aquest dimarts, reflecteixen una reculada dels estudiants catalans en els tres àmbits (matemàtiques, ciència i lectura), en els quals està per sota de la mitjana d’Espanya i l’OCDE. “Un territori com Catalunya no ens podem permetre aquests resultats i s’han de prendre decisions ja. El retrocés és molt dramàtic i ens situa a l’altura de Vietnam i Turquia”, ha lamentat.

Romero, a més, ha assenyalat que l’educació és un tema que es tindrà present en una eventual negociació sobre els pressupostos de l’any que ve.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari