El TSJC anul·la una licitació de la Generalitat per discriminar laboralment persones amb discapacitat

La Confederació va recórrer el concurs de manteniment de jardineria de la Biblioteca Carles Rahola de Girona perquè en quedaven excloses entitats d'inserció laboral

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat la licitació del servei de manteniment de jardineria de la Biblioteca Carles Rahola de Girona per a l’any 2022, que el Departament de Cultura de la Generalitat va treure a concurs, per “discriminar” les persones amb discapacitat, negant la possibilitat que les entitats d’inserció laboral de persones amb discapacitat i altres col·lectius vulnerables s’hi poguessin presentar.

La Confederació, patronal del tercer sector social, va presentar un recurs i ara el tribunal li ha donat la raó. La sentència conclou que no només van vulnerar la Llei de Contractes del Sector Públic i la Constitució, sinó també la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea i la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, difon l’ACN.

“Les resolucions impugnades infringeixen el principi d’igualtat de tracte al ser una licitació discriminatòria que sense justificació exclou de manera genèrica tot el col·lectiu d’entitats socials relacionades amb la inserció laboral de persones amb discapacitat, empreses d’inserció sociolaboral i entitats sense ànim de lucre”, assegura la sentència, que també assenyala que l’administració ha d’excloure de les licitacions el terme “discapacitats”, i ha d’utilitzar el de “persones amb discapacitat”.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari