Arrels alerta que el 43% de les persones sense sostre a Barcelona no poden comptar amb ningú

Aquesta situació afecta més els individus d'origen extracomunitari, destaca la fundació

Personal d'Arrels, atenent una persona al carrer

El 43% de les 1.200 persones que viuen al carrer a Barcelona no tenen ningú amb qui comptar, segons l’enquesta a ciutadans que es troben en aquesta situació feta per Arrels Fundació, un treball que també ha revelat que aquesta problemàtica s’intensifica entre els individus d’origen extracomunitari, recull l’ACN.

D’altra banda, Arrels Fundació ha mostrat que com més temps fa que una persona viu al ras, més habitual és que obtingui el suport i l’empatia de botiguers o veïns i veïnes. De fet, un 67% de dones i un 54% d’homes sense llar tenen alguna persona que els ajuda.

Amb l’objectiu de sensibilitzar la població, la fundació ha impulsat la campanya #AlgúAmbQuiComptar a partir de tres testimonis que de persones sense llar han aconseguit el suport de gent del seu entorn.

D’acord amb l’enquesta, en la majoria dels casos, les amistats són les que ofereixen suport a les persones que viuen al carrer, en un 64%, i en un 27% de les situacions aquest paper el fa la família.

A més, el 20% de les persones que sí que tenen algú amb qui comptar asseguren que qui les ajuda són veïns, veïnes, comerciants i botiguers del barri on viuen a la intempèrie, afegeix la mateixa informació.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari