Borrell avisa Israel que “un horror no justifica un altre horror”

Albares insisteix que per aturar el conflicte cal "materialitzar d'una vegada per totes la solució dels dos estats"

L'alt representant per a la Política Exterior de la UE, Josep Borrell, al recinte modernista de l'Hospital de Sant Pau, a Barcelona (ACN)

L’alt representat per a la Política Exterior de la Unió Europea (UE), Josep Borrell, ha avisat Israel que “un horror no justifica un altre horror” i ha insistit que la solució al conflicte implica evitar que Hamàs torni a operar com una força militar o política, el retorn de l’Autoritat Palestina a la franja de Gaza, així com evitar que el govern israelià de Benjamin Netanyahu “recolonitzi” la franja.

Josep Borrel ha afirmat, en la inauguració de la reunió de la Unió pel Mediterrani (UpM) que s’està fent a Barcelona, que “no hi haurà pau o seguretat a Israel sense un Estat palestí”. En la mateixa línia, el ministre d’exteriors del govern espanyol, José Manuel Albares, ha defensat que l’única via per aturar el conflicte és “materialitzar d’una vegada per totes la solució dels dos estats”.

Borrell afirma que “sento l’absència d’Israel, tenen el seu lloc a la UpM i espero que els tinguem en aquestes reunions en un futur”. Borrell ha fet aquesta declaració a l’inici de la reunió de la UpM que se celebra aquest dilluns a la capital catalana i que reuneix a més d’una quarantena de països.

Israel estava convidada a la cita, però aquest diumenge va cancel·lar la seva participació perquè, segons van considerar, la reunió tenia el risc de convertir-se en un “fòrum internacional contra Israel”. En aquest context, el representant de la UE ha dit que “soc conscient del trauma i la ràbia que hi ha a la regió, res pot justificar la brutalitat de l’atac de Hamàs el 7 d’octubre, però un horror no pot justificar un altre horror”.

En la seva primera intervenció, l’alt representant per a la Política Exterior de la UE ha avisat Israel que les lleis humanitàries “s’apliquen a tot el món i sense excepcions”, i ha afirmat que el patiment de la població civil a la franja de Gaza és insuportable. Borrell ha posat èmfasi en la “desproporció” dels atacs als palestins i ha lamentat que el govern de Benjamin Netanyahu ha convertit Gaza en “restes”.

En aquest sentit, Borrell ha afirmat que la solució depèn de donar un Estat als palestins i acabar amb la presència de Hamàs a la regió, així com amb la colonització de territori palestí per part d’Israel. Segons ha defensat l’alt representant de la UE, ambdós països “volen la pau” i ambdós “tenen dret a la mateixa terra”.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari