Aragonès: “És evident que part de la justícia ha actuat amb intenció política”

El president de la Generalitat insisteix en la necessitat d'un "alto el foc definitiu" a Gaza

  El president de la Generalitat, Pere Aragonès, atén els mitjans després de visitar el Museu Provincial de Gyeonggi-do, a Corea del Sud

  El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha referit als casos de lawfare després que el ministre de Transports, Óscar Puente, hagi reconegut que “sens dubte n’hi ha” i hagi afegit que “negar-ho és un gest de cinisme”. En declaracions des de Corea del Sud, Aragonès ha dit que “hi ha hagut part de la cúpula judicial espanyola i elements individuals en l’àmbit judicial espanyol que han actuat moguts amb intencionalitat política és evident”, i ha subratllat que “durant molt temps” han denunciat “en solitari” decisions judicials que han estat “més motivades per raons polítiques que jurídiques”.

  A més, Aragonès ha parlat del judici del Tribunal Suprem contra els líders de l’1-O, i ha afirmat que va ser “una clara mostra de la utilització de la justícia amb finalitats polítiques. Per això després va haver-hi uns indults, per corregir una situació injusta, i per això hi ha una amnistia, per acabar amb la causa general contra l’independentisme, portada a terme per part d’un sector de la cúpula judicial“.

  Alto el foc a Gaza

  D’altra banda, Aragonès s’ha referit a la guerra a Palestina, i ha insistit en la necessitat d’un alto el foc definitiu a Gaza. El president ha criticat “l’afectació al dret internacional humanitari” i ha denunciat la “barbàrie que s’està produint”. En relació amb les crítiques que ha rebut el president del govern central, Pedro Sánchez, per denunciar la “massacre” per part d’Israel, Aragonès s’ha limitat a dir que “els governs han de parlar a fora”, i ha afegit que no es pot “governar Catalunya o un altre país tancat només dins de casa” sinó que cal “defensar els interessos a tot arreu”.

  (Visited 40 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari