Puente admet que a Espanya hi ha “casos de ‘lawfare'” sense anomenar el procés

El ministre de Transports afirma que el poder polític té dret a "ser crític" amb algunes decisions judicials

El diputat del PSOE Óscar Puente durant el debat d'investidura d'Alberto Núñez Feijóo (ACN)

El nou ministre de Transports del govern central, Óscar Puente, ha assegurat aquest diumenge en una entrevista a elDiario.es que a Espanya hi ha casos de lawfare, tot i que ha evitat parlar del procés independentista català. “Casos de lawfare sens dubte hi ha en aquest país. I negar-ho és un gest de cinisme”, ha manifestat Puente.

A parer seu, “el Poder Judicial tampoc pot agafar-se al corporativisme i dir que no hi ha casos de lawfare a Espanya perquè n’hi ha, n’hi ha hagut i estan demostrats”, ha afegit Puente, que ha recordat al cas de la delegada del Govern contra la Violència de Gènere [Victoria Rosell]. Preguntat per la decisió del jutge de l’Audiència Nacional d’investigar l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont per terrorisme, el ministre ha evitat relacionar-ho directament amb el lawfare.

Sí que ha apuntat, però, que “com a poder polític que som, tenim el dret de ser crítics amb algunes decisions judicials”, de la mateixa manera que els jutges opinen sobre política. “Jo estic veient a jutges que opinen tot el dia sobre política. A mi no m’agrada. Sembla que la llibertat d’expressió arriba fins aquí, però ells van triar un camí que era parlar a través de les seves sentències. Jo crec que nosaltres estem en el nostre dret, sobretot de posar el dit en determinades actuacions que clarament tenen un cert perfil polític i una certa finalitat política”, ha afegit Puente.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari