Barcelona interromp les relacions institucionals amb el govern d’Israel “fins a un alto el foc definitiu”

El ple aprova la proposició amb els vots a favor del PSC, ERC i BComú, mentre que Trias x BCN, PP i Vox voten en contra

Barcelona ha aprovat en el ple de l’ajuntament d’aquest divendres interrompre les relacions institucionals amb el govern d’Israel “fins que no hi hagi un alto el foc definitiu i es garanteixi el respecte als drets bàsics del poble palestí i el compliment de les resolucions de les Nacions Unides respecte del conflicte”.

La proposició, amb contingut de declaració institucional, l’ha presentada BComú i ha quedat aprovada amb els vots a favor dels comuns, PSC i ERC. Trias per BCN, el PP i Vox hi han votat en contra. El text, a més, demana establir una clàusula en tots els contractes públics que garanteixi que “cap operador pertany o realitza” operacions financeres o activitats econòmiques “que vagin en contra del dret internacional humanitari”.

Fonts municipals confirmen que la interrupció de les relacions institucionals amb el govern d’Israel no afecta les relacions amb la ciutat de Tel-Aviv, suspeses durant els mandats de la dirigent dels comuns Ada Colau i que el socialista Jaume Collboni va reprendre el passat mes de setembre.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari