El baròmetre del CEO diu que el PSC guanyaria les eleccions al Parlament de Catalunya

Els partits independentistes amb una forquilla d'entre 52 i 66 escons no arribarien a la majoria absoluta

El líder del PSC, Salvador Illa, intervenint en presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès

El PSC guanyaria amb claredat les eleccions al Parlament amb 39-45 escons per davant d’ERC que es quedaria amb entre 29-34, segons el baròmetre d’opinió política del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). Junts seria la tercera força a la cambra catalana amb 19-24 mentre que el PPC, que ara en té 3, se situaria com a quart partit amb una forquilla d’entre 12 i 17 diputats.

Els comuns pujarien una mica amb entre 10 i 14 escons, Vox se situaria darrere amb 6-9 diputats i la CUP seria el partit amb menys representació amb 4-8. Ciutadans, que ara té 6 diputats, es quedaria fora del Parlament. La suma dels diputats independentistes, amb una forquilla d’entre 52 i 66 escons, no arribaria a la majoria absoluta dels 68 diputats.

L’enquesta s’ha realitzat entre el 9 d’octubre i el 7 de novembre, per tant, la pràctica totalitat de les enquestes es van fer abans de l’acord entre ERC i PSOE per a la investidura, el passat 2 de novembre. I totes són anteriors al pacte entre PSOE i Junts, que es va fer públic el 9 de novembre. Això sí, les respostes dels enquestats es van dur a terme enmig de les negociacions per a la investidura.

Primera força a Catalunya en unes eleccions generals
El PSC tornaria a guanyar a Catalunya les eleccions generals amb una forquilla d’entre 15 i 18 escons tot i baixar respecte a les últimes eleccions del 23-J, quan en va obtenir 19, segons el baròmetre del CEO. El PP passaria a ser el segon partit amb 9-11 escons, superant els 6 aconseguits a les últimes eleccions.

ERC es quedaria igual o incrementaria fins a 3 escons (7-10) mentre que Junts amb una forquilla entre 5 i 8 podria perdre 2 escons, quedar-se igual o augmentar-ne un, ja que el 23-J va obtenir 7 representants. Segons l’enquesta, la CUP obtindria un diputat, ara no en té cap; els comuns baixarien la seva representació amb 3-6 i Vox es quedaria amb 1-2.

(Visited 97 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari