EH Bildu, a Sánchez: “Aquesta ha de ser la legislatura de la plurinacionalitat”

Aizpurua exigeix al PSOE "coherència" i "ambició" en matèria social i territorial

La portaveu d'EH Bildu al Congrés, Mertxe Aizpurua, entrant a l'hemicicle (ACN)

La portaveu d’EH Bildu, Mertxe Aizpurua, ha avisat aquest dijous al candidat del PSOE a la investidura, Pedro Sánchez, que no té un “xec en blanc” encara que sigui investit amb els vots de les formacions sobiranistes i independentistes. “Aquesta ha de ser la legislatura de la plurinacionalitat. La legislatura per obrir nous camins que altres Estats com el Regne Unit i nacions com Escòcia ja estan recorrent: el de la democràcia”, ha manifestat Aizpurua.

A parer de la diputada, el repte principal del pròxim govern ha de ser “abordar i acceptar” la naturalesa “plurinacional” d’Espanya. “Durant dècades i encara avui, el principal argument contra el dret a decidir és la ruptura d’Espanya”, ha lamentat Aizpurua, que ha considerat incomprensible que catalans, gallecs o bascos no puguin votar el seu futur nacional sense que l’Estat “col·lapsi”. “Quina solidesa té un Estat que no és capaç de respectar en lloc d’imposar?”, s’ha preguntat.

D’altra banda, la portaveu de Bildu ha afirmat que els independentistes bascs no faran “jocs” ni “enganys” amb la seva posició, però ha demanat al PSOE “coherència” i “ambició” en matèria social i territorial. En aquest sentit, Aizpurua ha reivindicat també els principis “ferms” del seu partit, i ha assegurat que “frenar la ultradreta espanyola és una de les principals reivindicacions de la ciutadania basca”.

“Som els independentistes i sobiranistes els que impedim avui que el bloc reaccionari arribi al poder”, ha manifestat la diputada abertzale, que ha avisat Sánchez “que avui li donem suport no vol dir que ens devem al seu govern”. “No li concedim un xec en blanc”, ha insistit Aizpurua, que també ha defensat l’amnistia.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari