Xavier Graset continua cobrant 107.000 euros per dirigir i presentar ‘Més 324’

El portal de la Transparència de la CCMA va publicar el dia 8, amb tres mesos de retard, el contracte on especifica els seus honoraris

Xavier Graset, en l'inici del programa 'Més 324' del passat dimecres 8 de novembre

El portal de la Transparència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha publicat, finalment, quants diners paga a Xavier Graset perquè dirigeixi i presenti el programa Més 324 que emeten cada nit, de dilluns a divendres, TV3 i el canal 324. Aquest salari ha tardat dos mesos en aparèixer a aquest portal. Més 324 està en la seva novena temporada i el sou de Graset es donava a conèixer sempre el mes de juliol o agost. El retard en la publicació del que cobra per la temporada 2023-2024 va ser denunciat per EL TRIANGLE en un article publicat el passat dilluns 6 de novembre. Dos dies després va aparèixer al portal de Transparència tot i que s’hi assenyala que el contracte entre la CCMA i Graset es va firmar l’1 d’agost.

Graset és un dels periodistes més ben pagats de la CCMA. Ve cobrant 107.000 euros des de fa cinc temporades. El curs passat aquesta xifra va arrodonir-se fins els 109.000 euros. La temporada 2016-2017, va cobrar 77.495 euros. La seva cotització va pujar fins els 99.995 euros la 2017-2018, quantitat idèntica a la que va cobrar la següent. Va ser a partir de la 2019-2020 que va començar a rebre 107.000 euros per dirigir i presentar Més 324.

Més 324 va tenir bones dades d’audiència els primers anys de la seva emissió, coincidents amb l’efervescència del procés independentista. El share diari era d’uns 200.000 espectadors. El seu decantament favorable a les posicions independentistes era evident i es notava tant en la tria dels participants a les seves tertúlies com en els comentaris que apareixien a peu de pantalla mentre s’emetia. La situació absurda que es produïa quan Graset entrevistava a plató a líders no independentistes mentre per sota d’ells apareixien insults al convidat va acabar portant la direcció de TV3 a eliminar aquests comentaris, que els televidents enviaven a través de Twitter.

Aquest va ser el programa del dimecres 8 de novembre. Tertulians:  Núria Orriols, Eduard Voltas, Montse Castellà i Joan Maria Clavaguera. Núria Orriols és redactora del diari independentista ARA; Eduard Voltas és conseller delegat de la revista Time Out, ex-vicepresident d’Òmnium Cultural i ex-secretari de Cultura del Govern de la Generalitat, en un departament dirigit per ERC; Joan Maria Clavaguera és ex-director de l’Agència Catalana de Notícies i independentista declarat, i Montse Castellà, cantautora, col·laboradora d’El Nacional que reenvia els posts de les tertúlies de Josep Costa i Albano Dante Fachín a Vilaweb. Entrevistat: Xavier Pellicer, diputat de la CUP. El tema central del debat van ser les manifestacions davant les seus socialistes organitzades per protestar per la possible Llei d’Amnistia als independentistes imputats en causes judicials. Ningú millor que quatre independentistes per debatre-ho.

L’audiència ha anat caient els darrers anys i aquesta davallada s’ha notat especialment després de la decisió de Graset d’augmentar la presència al programa d’escriptors i gent del món de la cultura. Cada nit entrevista tres persones de l’àmbit cultural la qual cosa comporta que les tertúlies perden protagonisme, sense deixar de ser, això sí, obertament favorables a les tesis independentistes. Les 200.000 persones que seguien el programa anys enrere han quedat reduïdes els darrers temps a la quarta, la cinquena o la sisena part. Ell, però, continua cobrant el mateix.

(Visited 208 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari