Policies nacionals i guàrdies civils protesten a la Ciutat de la Justícia contra l’amnistia

A la concentració hi han assistit també dirigents del PP, Vox i Ciutadans

Un agent de la Policia Nacional amb un company de la Guàrdia Civil

Prop d’un centenar de policies nacionals i guàrdies civils, amb desenes de persones més de suport, han protestat aquest divendres a la Ciutat de la Justícia de Barcelona contra la llei d’amnistia pactada entre el PSOE i els partits independentistes catalans. Convocats pel Sindicat Unificat de la Policia (SUP) i l’Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC), els concentrats han criticat el processament dels agents que van actuar l’1-O del 2017 i l’octubre del 2019 i que es vulgui amnistiar els manifestants detinguts. A la concentració hi han assistit també dirigents del PP, Vox i Ciutadans.

La concentració s’ha fet aquest divendres coincidint amb la citació al jutjat d’instrucció número 30 de sis policies nacionals investigats per vexacions a una detinguda l’octubre del 2019, en els aldarulls de la plaça Urquinaona després de la sentència del Tribunal Suprem contra els dirigents del procés independentista. Cap d’ells ha declarat, i l’1 de desembre estan citats alguns d’ells un altre cop, a banda de set policies més. Els policies investigats són membres de les Unitats d’Intervenció Policial (UIP) de la Policia Nacional.

La defensa de la noia acusa els policies de delictes contra la integritat moral, vexacions i abusos, i l’acusació particular lamenta el retard en la instrucció de la causa, ja que des del primer moment estaven identificats els policies sospitosos i han hagut de passar quatre anys perquè siguin citats a declarar.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari