El CIS atorga la victòria de les eleccions al PP a les portes de la investidura de Sánchez

ERC mantindria la cinquena posició amb l'1,9% dels vots de tot Espanya, i Junts la sisena amb l'1,4%

El baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) del mes de novembre dibuixa un canvi de tendència respecte als anteriors i situa el PP com a força més votada amb el 33,9% dels vots, 2,6 punts més que el PSOE, que es quedaria amb el 31,3%. Sumar mantindria la tercera posició amb l’11,8%, i Vox la quarta amb el 10%. Es tracta del percentatge de vots més alt que el CIS atorga al PP des de gener del 2018.

Respecte al baròmetre anterior, corresponent al mes d’octubre, el PP guanya 1,7 punts (del 32,2% anterior al 33,9% actual), el PSOE en perd 1,3 (del 32,6% anterior al 31,3% actual), Sumar perd nou dècimes (del 12,7% anterior a l’11,8% actual) i Vox perd una dècima (del 10,1% al 10%).

Pel que fa als partits catalans amb representació pròpia, ERC manté la cinquena posició i el mateix 1,9% de vots que li donava el baròmetre anterior, i Junts guanya una dècima i passa de l’1,3% anterior a l’1,4% actual. Bildu guanya quatre dècimes i obtindria l’1,4% dels vots a tot Espanya, i el PNB en guanyaria una i assoliria el 0,9% de les paperetes.

Les enquestes es van fer entre el 2 i el 5 de novembre, i van coincidir amb l’anunci de l’acord entre el PSOE i ERC per a la investidura del socialista Pedro Sánchez i la llei d’amnistia (2 de novembre) i amb les negociacions amb Junts, amb qui prèviament (31 d’octubre) s’havia produït la foto del número 3 dels socialistes, Santos Cerdán, i l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a Brussel·les.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari