L’ANC registra al Parlament una petició per rebutjar els pactes d’investidura signats per Junts i ERC

Dolors Feliu admet que la proposta de l'entitat no té el suport de cap partit independentista

    La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, presenta un text al Parlament per rebutjar els pactes d'ERC i Junts amb el PSOE (ACN)

    L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha entrat una petició al registre del Parlament de Catalunya on demana a la cambra que rebutgi els pactes d’investidura del socialista Pedro Sánchez signats per ERC i Junts. En declaracions als mitjans, la presidenta de l’entitat, Dolors Feliu, ha considerat que els acords són una “espanyolització de Catalunya”, i que “l’única via” per acabar amb la “repressió” és tenir un Estat propi.

    El document de l’ANC també reclama una resolució per impulsar un “pacte per la independència” i aixecar la suspensió de la declaració unilateral d’independència del 2017. El registre de la petició l’ha dut a terme Feliu, acompanyada d’una cinquantena de persones que s’han concentrat a les portes del Parlament. “Necessitem un pacte per la independència de Catalunya, no un pacte per governar l’Estat espanyol”, ha asseverat la presidenta de l’entitat independentista.

    Feliu ha reconegut que de moment no tenen el suport de cap dels partits independentistes, però li ha tret importància i ha indicat que “si haguéssim d’esperar que els partits polítics estiguessin d’acord amb nosaltres, no faríem mai res”. A parer de la líder de l’ANC, els pactes d’investidura pretenen “abandonar la idea de la independència” ja que, segons ha argumentat, l’autodeterminació i la independència són les “grans absents” de la negociació.

    (Visited 38 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari