El PSOE anuncia un acord de legislatura i una amnistia limitada en mans dels jutges

Santos Cerdán deixa per a futures taules de treball abordar un reconeixement de Catalunya com a nació, assenyalant la Constitució com a marc

Santos Cerdán

El secretari d’organització del PSOE, Santos Cerdán, ha presentat l’acord tancat entre el seu partit i Junts com un “acord de legislatura” que representa “una oportunitat històrica” i que donarà “estabilitat per quatre anys” a l’executiu central. Pel que fa a l’acord sobre l’amnistia, ha especificat que es limita a “tot el relacionat directament al procés” i que quedarà en mans dels jutges analitzar cada cas.

En una compareixença a Brussel·les, el dirigent socialista ha afirmat que PSOE i Junts estan “contents” amb el pacte sobre l’amnistia, la llei de la qual ha recordat que haurà de ser revisada pels altres grups que la volen aprovar abans de presentar-la al Congrés. Cerdán ha assegurat que “no s’ha parlat de noms en particular” i que només han pactat que es limitarà al procés i al període 2012-2023.

Pel que fa a l’exigència d’un referèndum, reiterada per l’independentisme durant la negociació, però no concretada en l’acord, el dirigent del PSOE s’ha referit a la Constitució com a “línia vermella”. També ha recordat que la Carta Magna parla de nacionalitats, en referència a la pretensió de reconeixement de Catalunya com a nació, i ha indicat que “hem de continuar parlant” sobre qüestions com aquesta i el traspàs de Rodalies en les taules de treball contemplades en l’acord.

Pel que fa al calendari per a la investidura de Pedro Sánchez, Cerdán ha dit que ara queda en mans del candidat i de la presidenta del Congrés, i que l’acord per tenir el suport del PNB “si no s’ha tancat, està a punt de ser-ho”.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari