Feijóo equipara la llei d’amnistia al cop d’Estat del 23-F i a ETA

El líder del PP afirma que "Espanya ha perdut, els independentistes estan guanyant i el PSOE ha desaparegut"

    El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, compareix a la seu de Génova

    El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha afirmat aquest dijous que l’acord entre el PSOE i Junts per a la investidura de Pedro Sánchez, el qual contempla l’amnistia per casos de lawfare, és un “atac a la democràcia espanyola” que, a diferència d’altres “cops” com el 23-F, el del terrorisme ETA i el procés independentista del 2017, “està protagonitzat per un candidat a la presidència del govern”. “El colpisme d’abans va tenir el capdavant tots els presidents del govern d’Espanya, i en aquest cas el desafiament dels valors de la Constitució està protagonitzat per un candidat a la presidència del govern” que “es confabula amb els que volen mutilar la nostra nació”, ha criticat Feijóo.

    El president del PP ha fet aquestes manifestacions en una declaració institucional a la seu del seu partit al carrer Génova de Madrid, on ha “comparegut de manera urgent i solemne” davant el que considera una “situació extraordinària”. Segons Feijóo, amb l’acord “Espanya ha perdut, els independentistes estan guanyant i el PSOE ha desaparegut”. “S’està sacrificant la igualtat, els impostos, la dignitat i l’Estat de dret”, ha dit, “i l’independentisme està guanyant perquè està avançant en tots els seus objectius”.

    Per a Feijóo, la llei d’amnistia és la culminació de la “deriva” d’un Sánchez capaç de “tot” per “mantenir-se al poder”. De fet, ha considerat que està “sotmetent” el país a una “humiliació”, i ha destacat que l’acord s’ha anunciat en l’aniversari de la consulta del 9-N, i que “ha estat un pròfug de la justícia qui ha hagut d’informar de la llei i dels acords” i de “com condicionaran la governabilitat de la nació espanyola durant els pròxims mesos i anys”.

    “El PSOE està cedint a totes i cadascuna de les exigències dels independentistes, que no han fet cap concessió, no mostren penediment, ni volen reconduir la situació”, ha afegit el líder del PP, que ha insistit que l’amnistia “debilitarà l’Estat de les autonomies”, “acabarà amb la igualtat dels espanyols”, i “legitimarà el discurs de l’independentisme”. Per aquest motiu, Feijóo ha promès que el PP lluitarà “amb tots els nostres mitjans contra aquesta deriva”: “Ho farem per la via parlamentària, legal i amb la mobilització social ferma, serena i respectant la convivència”, ha assegurat.

    (Visited 27 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari