Junts i PSOE segueixen negociant “intensament” i es podria tancar un acord “en qualsevol moment”

Fonts de la negociació insisteixen que treballen per fer una "llei sense fissures" i "impol·luta"

Junts i el PSOE segueixen negociant “intensament” aquest dimecres a Brussel·les, després d’una nova nit de converses per intentar tancar la lletra petita de la llei d’amnistia. Fonts de la negociació han indicat que el pacte es podria tancar “en qualsevol moment”, ja que els dos partits s’estan intercanviant papers que podrien ser definitius.

Des de les mateixes fonts assenyalen que volen fer una “llei sense fissures” i “impol·luta”, que es pugui aprovar sense dificultats al Congrés del Diputats i rebre l’aval del Tribunal Constitucional. “Estem molt a prop”, afegeixen. Des de Junts afirmen que són “hores de molta feina i discreció”, i descarten donar més detalls de l’evolució de les converses.

La delegació socialista, encapçalada pel número tres del PSOE, Santos Cerdán, segueix a l’hotel Sofitel, molt a prop del Parlament Europeu on té despatx l’expresident Carles Puigdemont. Fonts de la negociació no descarten que es pugui tancar un pacte aquest mateix dimecres, tot i que ja fa dies que apunten que l’acord polític ja està tancat i només queden serrells tècnics. En tot cas, diuen que confien que sigui “aquesta setmana”.

Mentrestant, l’expresident Carles Puigdemont ha fet un missatge a les xarxes aquest dimecres en què ironitza sobre què farà el rei Felip VI després d’una nova nit de disturbis amb grups d’extrema dreta a Madrid.”A quina hora surt el rei a fer el missatge ordenant anar ‘a por ellos’? O és que està ‘con ellos’?”, ha escrit Puigdemont a X, en referència al missatge televisat del monarca el 3 d’octubre del 2017.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari