Els partidaris d’un exèrcit propi en cas d’independència són gairebé el 50%

Els més favorables són els joves d'entre 16 i 29 anys i els votants de Junts, segons un baròmetre encarregat per la Societat d'Estudis Militars

Caserna del Bruc de Barcelona (Exèrcit de Terra)

Els partidaris que una Catalunya independent tingui exèrcit són gairebé un 50% dels catalans, segons el Baròmetre de Política de Defensa de Catalunya elaborat pel GESOP per a la Societat d’Estudis Militars.

Els resultats de la 7a edició de l’enquesta, difosos per l’ACN, constaten un augment dels partidaris de disposar-ne, ja que s’imposen amb un 49,2%, superant per 8,4 punts als contraris, que són el 40,8%. L’enquesta s’ha realitzat el mes d’octubre mitjançant 1.616 entrevistes telefòniques i presencials a població major de 16 anys resident a Catalunya.

Al llarg dels darrers set anys, el suport mitjà a l’exèrcit català ha estat del 46,47%. Per grups d’edat i filiació política, els més favorables són els joves (16-29 anys) amb un 63,1% de suport, i els electors de Junts (66,9%) i ERC (58%), respectivament. En totes dues formacions creix el suport respecte a l’any passat. Entre els votants del PSC també hi ha més suports a unes forces armades catalanes que detractors (45,5% a 44,1%).

Els votants de la resta de partits es manifesten majoritàriament contraris a l’existència d’un exèrcit català. Entre aquests, destaca l’oposició en una proporció similar dels votants de Vox (54,9%) i de la CUP (51,4%),

Fins ara, el suport més alt a l’exèrcit català va ser del 51%, en l’enquesta del 2021. Pel que fa als detractors, es van imposar l’any 2018 amb un percentatge molt ajustat i, més clarament, l’any 2020, amb el 45,4% dels enquestats (pel 42,8% que va donar suport a l’exèrcit català). De mitjana, però, s’imposa la primera opció amb un 46,4% del suport.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari