Dimiteix el primer ministre de Portugal, António Costa, en ser investigat per corrupció i tràfic d’influències

El dirigent apunta que el càrrec polític és incompatible amb "la sospita de la pràctica de qualsevol acte criminal"

El primer ministre de Portugal, António Costa, durant una roda de premsa posterior a un Consell Europeu celebrat a Brussel·les (UE)

El primer ministre de Portugal, António Costa, ha anunciat la seva dimissió aquest dimarts després de conèixer que està sent investigat per possible prevaricació, corrupció i tràfic d’influències en la concessió de llicències per explotar negocis vinculats a l’hidrogen verd i al liti. En una compareixença pública després de reunir-se amb el president de la república portuguesa, Marcelo Rebelo da Sousa, Costa ha apuntat que el càrrec de primer ministre és incompatible amb “la sospita de la pràctica de qualsevol acte criminal”. No obstant això, Costa també ha assegurat que no ha comès cap delicte.

La dimissió de Costa ha arribat poques hores després que es donés a conèixer que el Tribunal Suprem del país havia obert una investigació per esbrinar quin paper havia tingut el primer ministre en la concessió de dues explotacions de liti i en un projecte de producció d’hidrogen verd. Precisament, aquest dimarts la policia de seguretat pública ha posat en marxa diversos registres, els quals han inclòs la residència oficial del primer ministre, els ministeris d’Acció Climàtica i d’Infraestructures i Medi Ambient i diversos organismes públics, entre d’altres.

De fet, la Fiscalia portuguesa ha emès ordres de detenció contra el cap del gabinet del primer ministre i l’alcalde de Sines, municipi on es troba el projecte d’hidrogen verd. Per altra banda, també han sigut declarats com a sospitosos el ministre d’Infraestructures, Joao Galamba, i el president del consell directiu de l’Agència Portuguesa de l’Ambient.

Tot i la magnitud del cas i les possibles implicacions, Costa ha apuntat que confia “plenament” en la justícia i ha subratllat que “una de les virtuts de la democràcia és que ningú està per sobre la llei”. A més, ha manifestat que el judici més important és el de la seva consciència i ha destacat que, en aquest sentit, està “totalment tranquil”.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari