Asens situa l’acord entre PSOE i Junts en “les pròximes hores o com a molt demà”

El negociador de Sumar diu que s'està "afinant la lletra petita" de la llei d'amnistia

El negociador per part de Sumar per a la investidura del socialista Pedro SánchezJaume Asens, ha situat l’acord entre el PSOE i Junts en “les pròximes hores o com a molt demà”. Asens asegura que “estem a la recta final, però és veritat que, a vegades, quan ets a pocs metres de la meta pots tenir ensurts. No veig cap obstacle important perquè l’acord no es pugui firmar en les pròximes hores i puguem tenir investidura aquesta mateixa setmana”, en una entrevista a RNE.

Segons Asens, s’està “afinant la lletra petita” de la llei d’amnistia i acordant els “últims serrells”. Es tracta, segons ha explicat, que no hi hagi ambigüitat en el redactat perquè els jutges es limitin a aplicar la llei. Tenint en compte que moltes vegades els jutges “tenen la temptació de suplantar el legislador”, Asens ha defensat la necessitat de ser “molt precisos” en el redactat de la llei d’amnistia perquè no hi hagi confusió.

D’altra banda, Asens ha admès que hi ha risc que la “competència malaltissa” entre Junts i ERC sigui un “focus d’inestabilitat” durant la legislatura. El negociador de Sumar s’ha mostrat partidari d’intentar resoldre la situació perquè aquesta competència no faci “descarrilar” la legislatura, i ha afegit que “és un risc que s’haurà d’afrontar”.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari