El metge espanyol evacuat de Gaza demana que s’acabi amb el “càstig col·lectiu, cruel i desmesurat” d’Israel

El cooperador explica que la meitat dels hospitals estan inoperatius i que no hi ha material per operar en condicions

Els serveis d'emergència busquen víctimes després d'un bombardeig a Gaza (Organització Mundial de la Salut)
Els serveis d'emergència busquen víctimes després d'un bombardeig a Gaza (Organització Mundial de la Salut).

Raúl Incertis, l’anestesista de Metges Sense Fronteres evacuat de Gaza, ha demanat en un vídeo difós per l’organització que s’acabi “ja” amb el “càstig col·lectiu, cruel i desmesurat” que Israel està impartint a la franja. “Estem en un lloc segur però els nostres cors, ments i ànimes s’han quedat amb els nostres companys, amb els palestins, en aquesta gàbia inhumana en què s’ha convertit la Franja de Gaza”, afirma Incertis.

L’anestesista relata un panorama molt cru amb una població sense aliments ni beguda i amb malalties infeccioses per culpa de les condicions higièniques. També amb bombardeigs propers a zones habilitades per l’ONU com a “zones desmilitaritzades”, “matant la gent que estava fora del refugi”.

Incertis també ha estat testimoni de la desesperació dels refugiats en aquest indret i de com “s’abalançaven” sobre els camions de “la poca” ajuda humanitària “que queda” per aconseguir “un sac de farina”. Relata, a més, les pèrdues de familiars dels seus companys que s’han quedat a Gaza. En un cas, un d’ells ha perdut “en un únic bombardeig 23 membres de la seva família”.

Alhora indica que la situació dels hospitals és “insostenible”, amb més de la meitat “inoperatius” i material “insuficient” per “poder operar ni per fer operacions en condicions d’esterilitat”. “S’han desconnectat pacients de ventilació mecànica. Les incubadores corren perill, és a dir, això no hi ha qui ho aguanti”, afegeix.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari