Sindicats de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional temen la desaparició dels seus efectius a Catalunya

Els cossos policials critiquen que l'amnistia suposa “una autèntica humiliació" pels agents que van treballar l'1-O

    Un agent de la Policia Nacional amb un company de la Guàrdia Civil

    JUCIL, associació professional de la Guàrdia Civil, i JUPOL, sindicat de la Policia Nacional, temen que l’acord d’investidura amb els independentistes comporti la desaparició dels dos cossos a Catalunya. JUCIL té por, diu, que els acords per a l’amnistia “arrasin la Guàrdia Civil”, mentre que JUPOL ha denunciat que l’acord avança per expropiar la comissaria de Via Laietana. L’amnistia, a parer seu, suposa “una autèntica humiliació per als guàrdies civils i policies nacionals” que van venir a Catalunya l’1-O.

    “Es tracta d’una vertadera expulsió dels cossos i forces de seguretat de l’Estat a Catalunya que inclourà que s’arrasi tot rastre de presència de la Guàrdia Civil i possiblement la colonització de les seves casernes per part de les forces polítiques radicals”, ha constatat Agustín Leal, de JUCIL. Per la seva banda, el secretari general de JUPOL, Aarón Rivero, ha denunciat que l’acord implica un increment d’efectius dels Mossos i una disminució de les competències de les forces i cossos de seguretat de l’Estat a Catalunya, amb la cessió dels edificis policials a la Generalitat.

    Aquest acord, ha dit Rivero, és el reflex de “l’odi acèrrim que es promulga des dels sectors independentistes i des de les institucions catalanes a la Policia Nacional i la falta de respecte del PSOE cap a les forces i cossos de seguretat de l’Estat”. En aquest sentit, alerta que amb aquest acord s’avança de forma important en l’expropiació de la comissaria de Via Laietana “per instal·lar un museu de la tortura”.

    (Visited 63 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari