L’Audiència Nacional obre judici oral contra els 12 CDR de l”Operació Judes’ per terrorisme

Alerta Solidària recorda que la llei d'amnistia podria incloure aquests encausats

  Moment en què la Guàrdia Civil deté un dels CDR

  L’Audiència Nacional ha acordat l’obertura de judici oral contra 12 CDR de l‘Operació Judes acusats de terrorisme. Concretament, confirma la resolució que ja va dictar el jutjat central d’instrucció número 6 de la mateixa Audiència Nacional el passat 27 d’abril, que mantenia el processament per pertinença a organització terrorista contra 12 dels 13 CDR detinguts, ja que per a un d’ells ja es va arxivar el cas fa un any i mig. A més d’atribuir als 12 processats el delicte de pertinença a organització terrorista, a vuit d’ells també els atribueix el de tinença, dipòsit i fabricació d’explosius de caràcter terrorista.

  El jutge Manuel García Castellón va concloure a l’abril el sumari per segona vegada, després que hagués de reobrir-lo en estimar-se el recurs d’un dels acusats, que demanava ampliar la instrucció. Alerta Solidària havia denunciat que el jutge no havia lliurat a les defenses el contingut de les diligències secretes fins pocs dies abans que es tanqués el sumari per primer cop, malgrat les diferents resolucions que ordenaven al magistrat el lliurament d’aquest contingut. Les defenses es van quedar sense marge de maniobra per actuar i, per això, van demanar allargar la instrucció malgrat que el sumari estava tancat.

  En aquesta nova resolució, l’Audiència acorda l’obertura de judici oral i rebutja totes les al·legacions i recursos, i demana a les parts que redactin els seus escrits de conclusions. Alerta Solidària ha denunciat la “pressa” que ha tingut l’Audiència Nacional per avançar cap al judici abans que es faci efectiva una possible llei d’amnistia que podria incloure aquests encausats. “L’Audiència Nacional marca perfil propi i mou fitxa per enjudiciar i cloure una de les operacions de l’Estat més brutes de la repressió contra l’independentisme català”, ha conclòs l’organització.

  (Visited 44 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari