L’Audiència Nacional manté processats per terrorisme 12 membres de CDR

Vuit dels investigats per l'operació Judes també poden anar a judici per tinença, dipòsit i fabricació d'explosius

Declaració de Jordi Ros, un dels CDR detinguts en el marc de l'operació Judes

El jutge instructor de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha tornat a tancar el sumari corresponent a l’operació Judes i ha mantingut el processament per pertinença a organització terrorista contra 12 membres de CDR, a vuit dels quals, a més, els atribueix la presumpta comissió del delicte de tinença, dipòsit i fabricació d’explosius de caràcter terrorista.

El titular del Jutjat d’Instrucció número 6 va reobrir la causa perquè declaressin set agents de la Guàrdia Civil que van intervenir en l’operació Judes, arran d’una petició de proves en aquest sentit sol·licitada per la defensa, que la sala penal va acceptar i ordenar practicar al jutge instructor.

Ara, García-Castellón ha tancat novament el sumari i l’ha enviat a la sala penal, ja que considera que s’han practicat “les diligències que s’han reputat necessàries i útils per a l’esclariment dels fets”. Aquesta sala assumirà l’eventual obertura del judici oral després que la Fiscalia i les defenses presentin els respectius escrits.

Els 12 processats es troben en llibertat des que, el 10 de gener del 2020, sortissin en llibertat sota fiança els dos darrers membres de CDR investigats que van estar en situació de presó provisional. La causa es va arxivar per a un tretzè membre investigat fa un any, quan es va tancar el sumari primer cop.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari