La Fiscalia vol jutjar per terrorisme els CDR de l’operació Judes

El ministeri públic també atribueix a vuit dels processats els presumptes delictes de tinença, dipòsit i fabricació d'explosius i estralls

    Manifestació de CDR
    Manifestació de CDR

    La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha sol·licitat al jutge Manuel García Castellón que els 12 membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) detinguts el setembre del 2019 en el marc de l’operació Judes siguin jutjats per pertinença a una organització terrorista, segons ha avançat El Mundo, alhora que a vuit dels acusats els atribueix també els presumptes delictes de tinença, dipòsit i fabricació d’explosius i estralls.

    El ministeri públic ha traslladat aquesta petició a l’Audiència Nacional després que el jutge instructor de la causa tanqués per segon cop la investigació judicial i decidís processar per terrorisme els 12 acusats. Concretament, la Fiscalia demana jutjar Eduardo Garzón, Esther García, Sonia Pascual, Queralt Casoliva, Germinal Tomás, Alexis Codina, Jordi Ros i Rafael Delgado pels delictes de pertinença a organització terrorista; tinença, dipòsit i fabricació d’explosius; i estralls -aquest en grau de temptativa-.

    D’altra banda, el fiscal demana que la resta de processats -Ferran Jolis, Xavier Buigas, David Budria i Clara Borrero- siguin jutjats únicament pel delicte de pertinença a organització terrorista. Tots els acusats es troben en llibertat a l’espera de judici.

    (Visited 59 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari