Els CDR rebutgen l’amnistia pactada amb el PSOE: “És una trampa desmobilitzadora”

L'organització independentista creu que "cap negociació que puguin fer amb l'enemic no és admissible"

    Manifestació de CDR
    Manifestació de CDR

    Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han rebutjat l’amnistia pactada entre el PSOE i ERC a canvi de la investidura del socialista Pedro Sánchez perquè, segons asseguren, “és una trampa desmobilitzadora per reconduir l’independentisme dins la cleda constitucional”. En un comunicat, l’organització de l’esquerra independentista ha assenyalat que, encara que aquesta llei pugui representar “un alleujament comprensible per a uns quants centenars de persones”, és “una manera de blanquejar Espanya internacionalment”.

    En l’escrit, també critiquen que l’amnistia implica “reconèixer la potestat de l’Estat sobre Catalunya” i asseguren, a més, que es tracta d’una “maniobra per segregar la classe política processista de l’activisme de base”. “Cap negociació que puguin fer amb l’enemic no és admissible, i menys després de la connivència i complicitat que hi ha mostrat durant sis anys”, critiquen els CDR.

    Per a l’organització independentista, la solució passa per “conformar un front unitari” i reactivar la DUI: “No reconeixerem, ni acatarem cap pacte o acord destinat a substituir-la, retractar-la, endarrerir-la o invalidar-la ni de forma explícita ni implícita, perquè cap negociació partidista amb l’Estat espanyol té la legitimitat d’anul·lar el mandat emanant de les urnes del Primer d’Octubre”, adverteix el comunicat.

    (Visited 54 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari