La negociació entre Junts i el PSOE s’allarga i és “complicat” tancar un acord aquest divendres

Puigdemont i Santos Cerdán intercanvien documents i trucades, però no s’han vist presencialment

    Carles Puigdemont, reunit amb Santos Cerdán el passat 30 d'octubre

    La negociació entre Junts i el PSOE a Brussel·les s’està allargant i fonts de les converses veuen “complicat” que es pugui tancar un acord aquest mateix divendres. Tot i que el número tres dels socialistes, Santos Cerdán, és a la capital belga per liderar les converses, avui no hi ha hagut cap trobada presencial amb l’expresident Carles Puigdemont i la resta de l’equip negociador de Junts, que inclou el secretari general Jordi Turull i la cap de files al Congrés, Míriam Nogueras.

    Malgrat això, fonts de la negociació afirmen que Junts i el PSOE s’estan intercanviant “documents i trucades” i que podrien veure’s presencialment si és necessari. Aquesta tarda seguiran les converses, que es podrien allargar durant el cap de setmana. Les mateixes fonts apunten que les negociacions són “molt complexes” perquè fer una llei d’amnistia implica uns redactats legals molt complicats on tenen més influència els juristes que no pas els polítics. En tot cas, asseguren que els textos estan “avançats però no tancats”.

    La prioritat, assenyalen, és la “discreció” en unes converses que segueixen endavant sense imposar dates límits imminents, perquè “fins al dia 27 hi ha temps”. Tot i que aquest matí hi ha hagut trobades internes dels equips al Parlament Europeu, es descarta que les converses segueixin dins de les institucions, però sí a Brussel·les. Així mateix, fonts negociadores avisen que, de fet, no hi ha cap altra investidura possible.

    (Visited 79 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari