CCOO reclama a la Generalitat convocar la Mesa sobre Rodalies i Regional per parlar del traspàs

El sindicat evita valorar l'acord, però adverteix que és "molt complex" i està "carregat d'interrogants"

    Viatgers esperant a l'estació de tren de Cubelles (ACN)

    Comissions Obreres (CCOO) ha reclamat aquest dijous al govern de la Generalitat la convocatòria de la Mesa sobre Rodalies i Regional per parlar del traspàs integral de Rodalies acordat avui entre ERC i el PSOE dins de les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern central. En un comunicat, el sindicat ha recordat que la convocatòria de la Mesa és un compromís recent de l’executiu català en el marc del diàleg social que ara es justifica “davant un anunci tan rellevant per al conjunt de la ciutadania”.

    CCOO ha evitat, per ara, valorar les conseqüències d’aquest traspàs, i ha assenyalat que “és molt complex” i està “carregat d’interrogants” que cal aclarir abans que el nostre sindicat pugui jutjar com contribuirà a la millora del servei ferroviari”. No obstant això, ha advertit que “l’objectiu prioritari” de qualsevol canvi “ha de ser la millora del servei, en qualitat, freqüències, temps i tarifes”, així com “el manteniment i la millora de les condicions de treball dels professionals de Renfe i Adif”.

    D’altra banda, el sindicat ha recordat que actualment hi ha el Pla de Rodalies 2020-2030 en marxa i que ha de servir per resoldre “moltes de les actuals deficiències en infraestructura” i “actualitzar els trens en comoditat i capacitat”.

    (Visited 28 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari