El sindicat de maquinistes Semaf anuncia “mobilitzacions” contra el traspàs de Rodalies

Els treballadors critiquen que l'acord no hagi tingut la seva participació i adverteixen d'un "conflicte imminent"

    Tren de Rodalies a l'estació de Mataró (Albert Segura, ACN).

    El sindicat de maquinistes Semaf ha expressat el seu rebuig a l’acord entre el PSOE i ERC pel traspàs integral de Rodalies i, segons ha avançat Europa Press, ha anunciat “mobilitzacions” en contra del pacte. El secretari general del sindicat, Diego Martín, ha destacat en declaracions al mitjà citat que els treballadors de Renfe poden veure’s afectats pel traspàs, i ha advertit d’un “conflicte imminent”.

    Martín ha explicat que la segregació d’operacions podria minvar els drets dels treballadors de Renfe, que no volen perdre les condicions laborals de què disposen, i ha criticat que l’acord entre el PSOE i ERC s’hagi dut a terme sense comptar amb els empleats. Segons el sindicat, “qualsevol avenç en la matèria anava a ser amb la participació dels treballadors”, però aquests no saben res sobre l’assumpte.

    “No coneixem l’acord. No tenim ni idea de l’afectació. En el moment que s’informi, veurem l’afectació als treballadors”, ha assenyalat el secretari general de Semaf, que ha indicat que una vaga “és l’últim recurs”, tot i que no l’ha descartat perquè la postura és compartida per tots els actors presents al comitè d’empresa.

    (Visited 115 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari