50 famílies d’un edifici de la Mina reclamen 130.000 euros d’indemnització per cada pis pendent d’expropiar

La demanda segueix les passes de la que van interposar el 2019 mig centenar de veïns

Finestres de l'edifici Venus

Mig centenar de famílies de l’edifici Venus, ubicat al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs, han interposat una demanda per reclamar una indemnització pels 13 anys de retard que acumula l’expropiació i enderroc de la finca.

En concret, segons difon l’ACN, exigeixen al Consorci del Barri de la Mina que els pagui 10.000 euros per cada any que ha passat des que es va aprovar el Pla Especial de Reordenació i Millora (PERM).

Els demandants segueixen les passes d’altres cinquanta famílies que el 2019 van presentar una reclamació judicial en el mateix sentit, arran de la qual el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va ordenar executar l’enderroc de l’edifici i va instar el Consorci a demanar al Jurat d’Expropiació una valoració dels habitatges. Finalment, el Consorci va oferir als veïns 5.000 euros per pis.

Segons ha fet públic el despatx d’advocats Col·lectiu Ronda, que assessora les famílies demandants, el nou grup de 50 famílies vol els 5.000 euros que el Consorci ha reconegut a les primeres denunciants sense renunciar als 10.000 euros per cadascun dels 13 anys de demora del PERM.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari